Για μουσικές λίστες και Mixtapes πάτα στο Radio ----------> Rock, Reggae, Hip-Hop, Dubstep, Metal, Electric, Funk, Soul, Salsa and many many more...

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

MonkeyViews: Είδαμε Μαχαιρίτσα-Μουζουράκη & Locomondo @ 11o Ergostasio River Party


Tην Πέμπτη 14 Αυγούστου, το τριμελές team των Monkey Bros έφτασε στο χώρο του Ergostasio River Party Προσοτσάνης.

Το χωριό της Προσοτσάνης είναι ένα μέρος με παράδοση στα River Party αφού το φετινό ήταν το 11ο. Ο χώρος του φεστιβάλ, τον οποίο έχω ξαναεπισκεφτεί παλαιότερα αλλά πρώτη φορά για να μείνω για όλο το 3ήμερο, είναι ένας χώρος ιδανικός για river party.

O δήμος και η οργανωτική ομάδα του river party "Απαράδεκτοι" τον έχουν φτιάξει εδω και δέκα χρόνια προσθέτοντας πινελιές κάθε χρόνο κάνοντας το μέρος όλο και πιο οργανωμένο.



Μπορείς να πεις άνετα οτι τα κύρια στοιχεία του Ergostasio River Party είναι το εκπληκτικό μέρος, οι πολλοί καλές επιλογές σε σχήματα και η φιλοξενία των ντόπιων...

Πριν περάσουμε στο κομμάτι των συναυλιών, μπορώ να πω οτι το Ergostasio είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές για ημι-ελεύθερο camping και συναυλίες που μπορείς να βρεις στην Μακεδονία και αν συνυπολογίσεις και το οικονομικό σκέλος (20ευρώ/3ημερο) είναι απο τα must του καλοκαιριού.

Μαχαιρίτσας-Μουζουράκης

Και οι δύο καλλιτέχνες τους έχω ξαναδεί πολλές φορές, τους θαυμάζω και τους δύο, τον Μαχαιρίτσα γιατί είναι ένας τεράστιος μουσικός και τον Μουζουράκη γιατί έχει τεράστιο ταλέντο τόσο στη μουσική όσο και στο θέατρο, αν και δεν το έχει επιδείξει πλήρως ακόμα.

Ο Μαχαιρίτσας συνηθίζει να έχει γύρω του ταλαντούχους μουσικούς με κωμικο θεατρικό backgroung, παλαιότερα Ζουγανέλης, Σταρόβας, φέτος ήταν ο Μουζουράκης.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή το "σπάσιμο" της ψιλοκλαψιάρικης μουσικής του Μαχαιρίτσα, με κωμικά τραγούδια και σκετσάκια.

Και οι δύο καλλιτέχνες αν και έχουν τεράστια αξία και ταλέντο έχουν και τα θέματα τους. Ο Μαχαιρίτσας πολλές φορές ανεβαίνει στη σκηνή υπερβολικά σοβαρός και χωρίς κέφι πράγμα που περνάει στον κόσμο, ενω ο Μουζουράκης αναλώνεται ώρες ώρες στην ψωνίστικη persona του, που ξενίζει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.


Το καλό ήταν οτι στην συγκεκριμένη συναυλία λειτούργησαν και οι δύο άψογα. Ο Μαχαιρίτσας είχε κέφι και το έβγαλε, ενω ο Μουζουράκης ήταν καλός στην σκηνική του παρουσία, έσπασε τη μελαγχολία του Μαχαιρίτσα με τα αυτοσαρκαστικά κομμάτια του και ήταν καλός και όταν συνόδευε τον Μαχαιρίτσα σε τεράστια κομμάτια όπως ο "Νότος" παραπάνω.

Όσο καλοί ήταν όμως, πιστεύω ακράδαντα οτι αυτοί οι δύο καλλιτέχνες δεν είναι "συναυλιακοί". Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει οτι θα περάσω καλύτερα ακούγοντας τους σε ένα μαγαζί, με τέλεια ακουστική, με μεγαλύτερο πρόγραμμα, το τραπέζι μου και ένα μπουκάλι ουίσκι. Να μπω στο mood δηλαδή.

Αν είμαστε σε ένα γήπεδο με 15000 κόσμο αλλάζει το πράγμα...

Και το οτι τα γούστα μου θέλουν κάτι πιο ενεργητικό για συναυλία δεν μειώνει το πολύ καλό live που είδα απο το τραπέζι μου, με συντροφιά κρασιού και καλής παρέας!

  



Locomondo

Οι Locomondo κάνουν ένα απο τα καλύτερα live της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Έχουν το δικό τους μοναδικό στυλ, συνδυάζουν ska και balkan με reggae και dub στοιχεία. Παίζουν πολύ με τον κόσμο και ανεβάζουν το κέφι στο ζενίθ απο την πρώτη στιγμή.


Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω όσους θεωρούν τους Locomondo αμιγώς reggae συγκρότημα. Είναι προφανώς πολλά περισσότερα...

Η Προσοτσάνη σαν χωριό είναι τόσο πωρωμένο με αυτό το συγκρότημα που όταν λέμε οτι όλες οι ηλικίες χτυπιόνταν το εννοούμε.  Οι ίδιοι οι Locomondo εμφανίζονται σε πολλά live με μια μπλούζα της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού.το δώρο που τους είχαν κάνει το 2008, όταν είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ergostasio River Party.


Οι Locomondo είχαν αστείρευτη ενέργεια για 2μιση ώρες, κρατάνε πάντα το επίπεδο που έχουν σε όλα τα live τους και με τη βοήθεια των πνευστών και του Μιχάλη Μουρντζή στα κρουστά που μετέδωσε την ενέργεια του σε όλο τον κόσμο που ήρθε απο τις γύρω πόλεις και που ήταν γύρω στους 2500.


Σε αυτό το live δεν θα ήθελα με τίποτα ένα τραπέζι. Μπλεγμένοι με τον κόσμο, η παρέα και καινούριοι φίλοι αλλά και άγνωστοι πλεχτήκαμε σε ένα ασταμάτητο χοροπηδητό σε κομμάτια που δεν έχεις επιλογή απο το να χορέψεις. Το Goal. Μαγικό Χαλί, Me Wanna Dance και το καινούριο "Οδύσσεια" είναι τραγούδια φτιαγμένα για να ιδρώσεις. Και εμείς πράξαμε αναλόγως.

Τα συγκροτήματα που πειραματίζονται παίζουν με τα είδη και έχουν γεμάτο ενέργεια live, δεν θα με πείραζε να τους έβλεπα κάθε καλοκαίρι. Δεν νομίζω οτι γίνεται να βαρεθείς, αφού κάθε φορά θα έχουν να σου δώσουν κάτι καινούριο.

Και οι Locomondo φαίνεται οτι έχουν πολύ παραγωγικό χρόνο ακόμα.





Στις 15 Αυγουστου, την μεσαία μέρα του φεστιβάλ, στην σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα Οιωνός απο τον Εύρο, ένα εντεχνο/ροκ συγκρότημα με εμπειρία, καλούς μουσικούς και δουλεμένο live.

Ήταν μια καλή επιλογή για να σηκώσει την ημέρα αυτή όπου λόγω και της αργίας ο κόσμος αναμενόταν μειωμένος.

Ήταν ένα συγκρότημα επηρεασμένο τρομερά απο Παπακωνσταντίνου Β. τόσο στις επιλογές τραγουδιών, όσο και στα φωνητικά και τη σκηνική παρουσία. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό αλλά μετά απο κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσεις προσωπικό στυλ.. και θα πάθω overdose αν ξανα ακούσω live τον "Βασιλάκη".

Η μόνη αλλαγή μου σε ένα κατα τ' άλλα πολύ καλό river party είναι οτι θα έβαζα ένα δύο ακόμα μικρότερου βεληνεκούς συγκροτήματα να ανοίξουν τόσο τους Μαχαιρίτσα-Μουζουράκη, όσο και τους Locomondo. Έτσι και θα είχες μεγαλύτερο πρόγραμμα και μεγαλύτερο σε διάρκεια.

Το Ergostasio River Party είναι μια καλή επιλογή για τους λάτρεις του ελεύθερου camping και της καλής μουσικής. Τσεκάρετε τους την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου