Για μουσικές λίστες και Mixtapes πάτα στο Radio ----------> Rock, Reggae, Hip-Hop, Dubstep, Metal, Electric, Funk, Soul, Salsa and many many more...

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

MonkeyViews: Είδαμε Chinese Basement, Beggar's Blues Diaries & 1000Mods την 2η μέρα του Αντιρατσιστικού στην Θεσσαλονίκη



To Σάββατο 5 Ιουλίου ήμασταν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είδαμε απο κοντά πως είναι μια μαζική εκδήλωση με κοινωνικό μήνυμα και καλλιτεχνική προσέγγιση.

Δεν θα σχολιάσω τις πολιτικές διαστάσεις του φεστιβάλ, αυτό που με ενδιέφερε ήταν η οργάνωση, η οποία ήταν άριστη, ο κόσμος είχε κέφι και ήταν φιλικός, όσοι εθελοντές είδα ήταν εξυπηρετικοί και με χαμόγελο.



Ο χώρος ήταν ιδανικός για ένα τέτοιο φεστιβάλ, με δεκάδες stants όπου γινόταν ενημέρωση για διάφορα κοινωνικού περιεχομένου θέματα, ομιλίες, προβολές κτλ. Σίγουρα δεν θα βαριόσουν αν είχες την θέληση να ασχοληθείς με όσα σου προσέφεραν.

Ας περάσουμε και στο κομμάτι των live. Μετά απο ένα μικρό πέρασμα απο την μικρή σκηνή όπου είχε ρεμπέτικα και τσιγγάνικα (ο χαμός απο χορό και κέφι-μανούλες οι τσιγγάνοι σε αυτό) παρακολούθησα τα rock συγκροτήματα της μεγάλης σκηνής.

Οι πρώτοι που είδα ήταν οι Chinese Basement. Είχα ξανακούσει για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς αλλά δεν τους είχα δει ποτέ live. Έχουν post punk επιρροές και πολύ καλή σκηνική παρουσία. Τραγουδούν δικά τους κομμάτια και η μουσική τους, που έχει πολλές "ελληνικές" επιρροές (μπουζούκι) είναι ευρηματική. Ο ρυθμός των drums (με δύο set στη σκηνή) έκανε τον κόσμο να χτυπηθεί, μαζί και εμένα.

Το μόνο πρόβλημα που πρόσεξα είναι οτι ο τραγουδιστής πρέπει να κάνει δουλειά στα φωνητικά του ώστε η απόδοση να είναι  πιο κοντά στις stoudio εκτελέσεις και να μην του φεύγουν οι ψηλές. Παραμένουν όμως ένα συγκρότημα με δυνατότητες, είναι νεαροί και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Αν δουλέψουν θα τα πάνε πολύ καλά.


Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκαν οι BEGGAR'S BLUES DIARY απο την Αθήνα. Blues rock n roll και ψιλο heavy metal ακούσματα απο ένα συγκρότημα που έχει εμπειρία στο live. Πολύ ωραία ξεσηκωτική μουσική, ενω ο κιθαρίστας και ο μπασίστας γέμιζαν την σκηνή με την παρουσία τους.

Δεν είναι ένα συγκρότημα που θα εντυπωσιάσει αλλά μπορεί να δώσει ένα πολύ καλό live και να ζεστάνει τον κόσμο για τους head liners. στην περίπτωση μας οι ανερχόμενοι 1000Mods. 


Οι επίσης Αθηναίοι 1000Mods είναι απο της μπάντες που έμαθα φέτος κάνοντας την αναζήτηση μου για το ελληνικό stoner (όλα ξεκίνησαν απο τους Planet of Zeus). Οι 1000Mods έχουν το κοινό τους, είναι πολλά υποσχόμενοι και γράφουν ωραία μουσική. Η παρουσία τους ήταν δυναμική και ο κόσμος που είχε μαζευτεί κάτω απο την σκηνή παλλόταν μαζί με τις ηλεκτρικές  νότες.

Είναι ένα συγκρότημα που θα παρακολουθώ απο εδω και πέρα γιατί βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να προσφέρει πολλά.

Καταλήγωντας είδα ένα πολύ καλό live, απο τρία συγκροτήματα με πολύ μέλλον μπροστά τους στην ελληνική rock σκηνή και η οργάνωση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ με άφησε πλήρως ικανοποιημένο.

Άντε και του χρόνου στο 18ο!
  



ps: Δεν θα ένιωθα το νόημα του Αντιρατσιστικού/Αντιφασιστικού φεστιβάλ αν δεν είχαμε τον κλασσικό έλεγχο απο τους αστυνομικούς που περίμεναν λίγο πιο κάτω στο δρόμο. Όχι τίποτα απλά οι έλεγχοι τους και η συμπεριφορά τους είναι μέσα στα cliche. Λίγο φαντασία ρε παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου